onsdag, december 14, 2005

Julen kommer med stormsteg

Så var det snart jul igen dårå

Känns inte som jultid utan snö dock. Vi kan ju hoppas det kommer snö på julafton och sen blir det vår dagen efter. Hade varit lagom! Men men.. det kommer nog snö. Förra året vid den här tiden så låg ju Skåne i sitt vackra snötäcke. Först då kan man känna lite harmoni tycker jag. Så vackert att se träden stå i sina snötäcken, se spåren i snön och lukten av snö i luften.

Inne koker glöggen och det luktar av alla julens kakor. Julbordet dukas upp och alla äter med andakt och tänker på året som gått. Sedan blir det kanske lite Kalle och äntligen dags för julklappar! När man smält maten lite så dukas gröten fram, den hemmalagade som stått och puttrat på spisen medan julklapparna öppnades. Helst ska det vara ris a la malta.
Alla tackar för sig och önskar en fortsatt god jul, kör hem och fortsätter det stilla julfirandet med sina älskade i hemmets vrå.

Helt enkelt, en bra jul för mig, detta var förra årets jul som jag beskrev. Hoppas den blir så även i år.Må väl därute och om jag inte hinner uppdatera:

En riktigt God Jul på Eder alla!

Tiggy med familj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D