lördag, november 18, 2006

Kycklingpyttipanna

En av mina favoriträtter råkar vara pyttipanna. Man kan variera rätt mkt efter det man har hemma. Det går bra att byta ut kycklingkorven mot tex vanlig falukorv, bacon eller valfri korv. Kanske hetta till det med lite kryddstark korv som Chorizo. Du kan också välja att göra utan grädde men jag tycker det är extra gott med.


Kycklingpyttipanna!
4 pers.

*1 st kycklingfalukorv, runt 800 g eller ett kilo om du hittar.
*1 kg potatis
*1 stor gul lök
*5 cm purjolök
*2,5 dl matlagningsgrädde
*Kryddor
*Smör/margarin att steka i

Skala och hacka löken, strimla purjolöken rätt fint. Bryn i stekpanna med lite smör tills de får färg. Häll i en skål och ställ undan.
Skala och tärna potatisen rätt fint. Stek på mellanvärme i smör och passa stekjärnet rätt ofta. Krydda efter behag med tex Aromat/Salt/Grillkrydda/Paprikapulver. Beroende på tärningarnas storlek så varierar stektiden men tärningarna ska vara helt genomstekta. Smaka efter en halvtimmes stekning.
Under tiden så strimla och tärna korven. När potatisen är klar så häll i den brynta löken och korven. Låt steka 5 minuter. Häll över grädden och låt koka ihop på medelvärme.
Servera med en grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D