söndag, juli 29, 2007

Kyckling i jordnöts & kokosmjölksås

Blev så trött på alla gamla vanliga rätter så jag komponerade något nytt. Och till skillnad från de flesta gånger som jag gör nya rätter så blev det gott! Jag skulle tro att du kan använda vilken marinad som helst, bara det passar med köttet.


Kyckling i jordnöt & kokosmjölksås 4 pers

*500 g kycklingfilé eller 4 kycklingfiléer
*1 brk kokosmjölk ( 4 dl )
*3 tsk jordnötssås - Satay sås från Santa Maria
*Coloritsoya
*Maizena ( eller annan redningssort )

*Äggnudlar till 4 personer
*Grönsallad

Marinad till kycklingen:

* 1 tskPaprikapulver
* 1 tsk Grillkrydda
* 1 tsk Tandorikrydda
* 4 msk Olivolja/matolja

Lägg kycklingen i en påse med marinaden. Låt dra minst 3 timmar. Är kycklingen fryst så låt den stå ute i marinadpåsen.
Strimla kycklingen och stek tills den är nästan färdig i lite smör/margarin. Häll på kokosmjölken, soyan och jordnötssåsen. Låt sjuda 10 minuter.
Red av kycklingen med lite maizena till önskad konstistens.
Servera med nudlar och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D