Jag brukar då aldrig lyckas med muffins men detta receptet blev verkligen helt lyckat. Saftiga, pösiga och blir bara godare med tiden! Går bra att frysa också. Enjoy!
Tiggy's banan & chokladmuffins!
100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffe utrört i 1/2 dl vatten
2 väl mogna bananer
(Ev lite hackad choklad)
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut formarna på en plåt.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner dem i smetbunken.
Rör ut snabbkaffet i vattnet och tillsätt i smeten.
Mosa sedan ner bananerna och vispa igen.
Du kan med fördel använda elvispen genom hela receptet!
Häll sedan ner smeten i formarna. Vill du ha chokladigare muffins så strö hackad choklad över dem nu.
Jag fyllde nio stora formar med smeten och de tog ungefär 20 min i ugnen så tiden för små formarna kan nog vara runt 10 min. Känn efter med en sticka om dem är torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D