fredag, februari 20, 2009

Kort med tepåsar

Satt en kväll och funderade
Ofta ser man så roliga tekniklösningar och jag funderade på att det hade varit kul att komma på någon egen. Jag tror iaf inte det finns nån liknande.
Så jag gjorde en skiss och utgick från det. Kanon med spillpapper. Det vita pappret bakom tehållaren är baksidan på ett i mitt tyckte tråkigt designerpapper som jag hade liggandes.

Detta kort har jag även lagt till som tävlingsbidrag i Scrappiz Cybercrop som pågår tills söndag. Skaparlusten håller i en tekniktävling där man ska ha sju av nånting på sitt alster. Jag har sju blommor på mitt kort. ;)


Insidan med fyra tepåsar.


Mall till tesidan:
Jag hoppas man kan förstå mallen, ni får gärna fråga annars. Jag har alltså limmat ihop det vita och det mönstrade pappret för sig.
Sedan har jag skurit ut två raka linjer där man ska kunna stoppa i påsarna. Måttet skiljer säkert från olika tepåsar så jag la två påsar på rad och fick på så vis längden på snitten.

Där jag har skrivit limma här, då menar jag på baksidan. Detta för att de övre påsarna inte ska falla ner. Så lägg en sträng lim ovanför understa snittet.
Sen är det bara att limma ytterkanterna på baksidan på tehållarpappret och fästa på kortet. Jag har sedan dolt de två linjerna med två remsor fästa med brads. Ser lite snyggare ut.

Hoppas ni blir lite inspirerade!
/Tiggy

4 kommentarer:

 1. Vilken idE!!!! Underbar!!

  SvaraRadera
 2. kanon idé att ge bort till teälskare ! tur jag titta in igen till dig :)
  hmm..vad göras till dem som gillar kaffe?
  :)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar ide och snyggt kort!
  Hoppas det är okej att låna den, är ju perfekt present.
  Hittade hit via scrappiz.

  Kram Milla

  SvaraRadera
 4. Jag gillar ide´n jättemycket. Kul när man kan stoppa nåt litet i kortet!! Gillar din blogg, den åker in bland favoritbloggarna:-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D