fredag, mars 27, 2009

Bandfluga - demo

Hej allihop och välkomna till Tiggys andra tekniktips!
Det lät väl fint? :-P Angel frågade mig om jag inte kunde lägga upp en liten demo på hur man gör dessa flugor som jag använt på ett tidigare kort.
Så jag hastade in till skrivbordet och knåpade ihop lite bilder. Hoppas det är förståeligt!
Jag vill påpeka att jag inte kan ta på mig äran för att ha kommit på denna fluga utan jag har sett den på alster och själv klurat på tekniken.

Steg för steg

1. Klipp en liten bit band. Detta är grunden till hållaren för flugan. Storleken beror på hur brett ditt band är där du ska fästa den.


2. Lägg lite lim på ena sidan av remsan och rulla ihop bandet till en ring.


3. Klipp en längre bit snöre och vira två varv. Du får ena änden innuti cirkeln och den andra fäster du med lim. Där du fäster kommer vara din mittpunkt bak. Bandets längd beror på hur bred fluga du vill ha. Jag tycker det är snyggast med små, kompakta.


4. Sen petar du helt enkelt in det dubbelvikta bandet i den lilla bandhållaren du gjort innan. Om du vill försäkra dig på att bandet inte rymmer ur hållaren kan du ta en liten klick lim på insidan bak på flugan mellan hållare och band så stannar bandet kvar.


5. Slutligen väljer du om du vill kasa in bandet där flugan ska sitta eller om du vill limma/tejpa fast flugan direkt på bandet.

Svårare är det inte! Hoppas du blev inspirerad. Lifta gärna och skriv gärna en kommentar med en länk till ett inlägg där du använt dig av flugan.

Happy scrapping!
/Tiggy

6 kommentarer:

 1. Tack gulliga du! Det var ju inte så svårt, men jag hade ändå ingen aning om hur man gjorde innan!
  Nu ska här göras rosetter! =)
  Ha en mysig helg!
  Kram / Angelica

  SvaraRadera
 2. underbar tips!!! Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 3. Vilket strålande tips!!!!

  SvaraRadera
 4. Vilket bra tips!
  Verkar ju inte så svårt, och resultatet blir ju toppenfint!!
  Måste testas... =)

  SvaraRadera
 5. Tack snälla du för den fina teknikvisningen!! Jag har länge suktat efter att göra en fin rosett men har inte lyckats klura ut hur jag ska göra- nu vet jag tack vare dig (och tack vare Angel som fick dig att lägga ut bilderna)
  :)

  SvaraRadera
 6. såg smart ut :d

  Ps : den spikmattan på din sida är det orginal o inte en kopia som life och dom har om man ska köpa orginal är det på BS(bodystore.com)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D