torsdag, september 19, 2013

Få bort etiketter och lim

Visst är det störigt?
Ja du vet - man hittar en jättefin flaska, glasburk eller annan fin förvaring som man vill göra något med. Ha knappar eller band i, altra etc. Men på denna, låt säga glasburk, finns det så klart en etikett från tillverkaren. Du försöker med diskmedel, lägg i blöt i en timme i varmt vatten, diskmaskinen, svinto.. det tar så väldigt lång tid men till slut har du fått bort det förbannade limmet tillverkaren fäst etiketten med. 

NÅ! Igår hittade jag just en sån glasburk som jag ville göra nått med i pysslandet. Och det slog mig - i förrådet har vi en sprayflaska med Label Off köpt på Biltema. Maken använde den för att ta bort klistermärken på bilen och jag använde den på möbler som det fanns silvertejpsrester kvar efter sista flytten. Och givetvis fungerade den lika bra på min glasburk! 


Den kostar 70:- och det finns givetvis från andra tillverkare. Man bara sprayar på ytan, väntar 2-3 minuter och torkar bort limmet. Det bästa är att försöka skrapa bort pappersetiketten så mycket man kan men man kan också använda sprayen för att mjuka upp pappret. Jag rekommenderar detta varmt! Det fungerade alltså t o m på silvertejpsrester som satt som berget. Bara att torka bort - som magi!

//Tiggy

4 kommentarer:

 1. Längesedan jag var här inne, men detta var ju ett jättebra tips. Tack!

  SvaraRadera
 2. Och jag får den inte alls att funka sådär magiskt bra. Limmet sitter där det sitter... järnspikar, så dumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch vad tråkigt. :/ I mitt etiketthatande har jag förstått också att fett löser fett, d v s vissa etiketter har klister som är fettbaserat. När man fått bort ytan på etiketten kan man gnugga in matolja och gnida bort etiketten, sen bara köra i diskmaskinen. Men det är inte alltid alla knep lyckas..

   Radera

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D