onsdag, november 29, 2006

Vildsvinshamburgare

Blir så trött på den vanliga fläsk & blandfärsen så jag varierar med vad man kan hitta i frysdisken. Man skulle kunna tro att älg & annat vilt är dyrt men i färsform går det sällan på mer än 60:- /kg fryst.


Vildsvinshamburgare

* 500 g vildsvinsfärs ( går bra med vilken färs som helst annars)
* ½ rå lök
* 1 ägg
* ½ tsk socker
* ½ dl havregryn
* 1 msk aromat (eller salt & grillkryddor, vad du nu gillar att använda)
* Smör/margaring till stekningen

Riv löken och blanda ihop alla ingredienserna, låt stå en stund i kylen. Forma till biffar och stek på mellanvärme först och låt sen steka på lägre värme. Tar ungefär 20-25 minuter beroende på hur stora biffar du gör.
Gör under tiden färdigt tillbehören. Jag brukar ha skivade tomater, gurka, hackad lök, sallad & ketchup samt dressingar.
Servera!
Du kan även servera biffar med kokt potatis/rösti samt en gräddsås. Blir mkt smaskigt också.


Må väl! Tiggy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D