onsdag, januari 10, 2007

Kycklingpaj

Denna paj gjorde jag förra året och den blev verkligen bra. Den är dessutom väldigt lätt att göra + att den smakar nästan ännu bättre dagen efter. Mkt mättande och god med en grönsallad.Tog det jag hade hemma, väldigt lätt att variera. Broccolin gör sig väldigt bra med kyckling och baconet. Jag hade även en skål med rensad kyckling från gårdagens middag i i denna omgången paj. Så jag skulle tro att du likväl kan ha en rensad, grillad kyckling istället för stekt kycklingfilé.


Kycklingpaj - 4 pers.

Deg:
2 dl grovt mjöl/dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
75 g smör
2-3 msk creme fraiche/Kesella

Fyllning:
3-4 st kycklingfiléer beroende på storlek
1 pkt bacon
10 cm strimlad purjolök av den vita delen

Sås:
1 brk creme fraiche ca 2 dl
1½ dl matlagningsgrädde
1 msk majonnäs
1 dl riven ost av valfri sort


*Blanda ihop degen och klä en form med den. Grädda skalet i 200 g ungefär 10 minuter.

*Klipp baconet i mindre bitar och stek. Lägg över i en skål.

*Skär kycklingfilén i små bitar, stek i lite smör. Krydda efter behag. Kycklingen ska vara genomstekt.

*Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.

*Varva den stekta kycklingen med bacon & broccoli i pajdegsskalet. Häll över såsen och skaka formen lite så såsen fördelar sig jämnt i formen. Grädda i ugnen i ungefär 20 - 25 minuter i 200 grader tills den får färg. Servera med sallad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D