Vanligtvis används digistivekex och det kan man givetvis ha men jag tycker det är godare med mariekex i bottnen. Om man vill ha en kompaktare bottnen så kan man röra ihop dem krossade kexen med lite smält smör och sedan trycka ut i formen. Räkna med att använda fler kex isåfall.
Frozen Cheesecake
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost
1 nypa salt
2 dl socker
10-15 mariekex
*Krossa kexen så de täcker bottnen på en rund form/pajform.
*Separera äggen i två skålar. Vispa äggvitorna till hårt skum i den ena skålen.
*Rör äggulor, färskost, socker & saltet till en jämn smet i den andra skålen.
*Vispa grädden & vaniljsockret i en tredje skål tills den blir tjock.
*Rör ner äggvitorna & grädden i äggblandningen och rör försiktigt tills allting är väl blandat.
*Häll smeten i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen i minst 4 timmar.
*Ta fram 15 minuter innan servering så den blir mjuk och servera gärna med en klick bärsås!
Bärsås: Värm djupfrysta hallon/bär i en skål, rör till en jämn sås och tillsätt lite socker. Servera ljummen till cheesecaken.
oh rly? ya rly
SvaraRadera