söndag, december 28, 2008

Frozen Cheesecake

Jag gjorde detta receptet för några år sedan vid en jul och blev frälst. Numera brukar jag faktiskt göra cheesecake till julaftons kväll. En perfekt avslutning efter en lång julafton som kan förberedas långt innan.
Vanligtvis används digistivekex och det kan man givetvis ha men jag tycker det är godare med mariekex i bottnen. Om man vill ha en kompaktare bottnen så kan man röra ihop dem krossade kexen med lite smält smör och sedan trycka ut i formen. Räkna med att använda fler kex isåfall.

Frozen Cheesecake

  • 3 ägg

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 200 g färskost

  • 1 nypa salt

  • 2 dl socker

  • 10-15 mariekex


*Krossa kexen så de täcker bottnen på en rund form/pajform.

*Separera äggen i två skålar. Vispa äggvitorna till hårt skum i den ena skålen.

*Rör äggulor, färskost, socker & saltet till en jämn smet i den andra skålen.

*Vispa grädden & vaniljsockret i en tredje skål tills den blir tjock.

*Rör ner äggvitorna & grädden i äggblandningen och rör försiktigt tills allting är väl blandat.

*Häll smeten i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen i minst 4 timmar.

*Ta fram 15 minuter innan servering så den blir mjuk och servera gärna med en klick bärsås!


Bärsås: Värm djupfrysta hallon/bär i en skål, rör till en jämn sås och tillsätt lite socker. Servera ljummen till cheesecaken.


1 kommentar:

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D