tisdag, april 28, 2009

Balkongen grönskar

Nog med pyssel för en stund
Fick en vänlig påminnelse av en vän för ett tag sen att det var längesen jag postat något om mig, livet & katterna. Så nu ska ni få en lite bättre inblick i mitt måttligt ohändelserika liv + massa kattbilder utspritt i några inlägg!
Jag är en rätt anonym människa, känns bäst så. Har blivit bränd allt för många gånger av folk så tillit kommer efter en lång tid.

Som en del vet är jag lite av en blom & växtmänniska. Växter gör mig bättre till sinnes & att rota i jorden med händerna är en härlig känsla av tillhörighet med naturen. Har en del växter inomhus men aldrig fått fnatt på det med balkongen av nån anledning men nu så.

Kattmyntan som har överlevt vintern. Sådde själv förra året. Katterna älskar dem läckra bladen & bladen kan torkas eller användas färska till att göra te med.

Ikeahyllan Gorm fick bli min växthylla. Jag vill ha växter i alla delar av synfältet och gärna i ståhöjd för att förenkla skötseln då ryggen är lite sunkig. Lackad med träolja.

Längst ner får man plats med jord, leca, krukor etc. En smidig och öppen förvaring. Man kan måla hyllan hur man vill men jag gillar den rena träfärgen i samband med det gröna. Det kommer fler växter efter hand, just nu är det citrontimjan + hänglobelia + gräslök där. Ska bli fler kryddväxter men jag vill ha lite mer spännande typer.

En orange paprikaplanta som ska få bättre stöd snart. Paprika är himla kul att odla. Vanligtvis har jag mest satsat på tomater men eftersom det bara är jag som gillar dem så blir det paprika istället.

Slutligen min kära vinranka som ska få ett plank eller liknande att kloa sig fast på. Den har fått lite lobelior till sällskap.

/Tiggy

8 kommentarer:

 1. jejj växter! :D det ser jättebra ut *avis*

  SvaraRadera
 2. Ooooooh så fint!! Eller som vi säger på rikssvenska: Ooooooh så fint!! *asg*
  Önskar att dina gröna fingrar kunde smitta av sig på mina =)
  Kramizar!! l,.mdxefcr43 (Gessle hälsar haha)

  SvaraRadera
 3. Så mysigt! Växter och blommor är så kul, men det får inte vara för svårt för då tappar jag lätt intresset. Men det finns ju inget bättre än att äta sin egna hemmaodlade sallad på morötter, rädisor, paprika, tomat och huvudsallad - mums! Men i år blir det inget... Möjligtvis en och annan rädisa och så rabarber förstås.
  Din balkong känns väldigt grön och mysig, fint med trähyllan till allt det gröna.

  Men var tog kattbilderna vägen? Eller de kommer i nästkommande inlägg? Älskar ju kattbilder och är såå nyfiken på dem!

  Ha de gott tjejen!
  Kram / Angelica

  Ps. Mitt 3D-lack är lite sådär trögt, skulle nog behövt ett trögare tror jag? "Glossy accents" heter det.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det såg ut!
  Önskar själv att jag skulle kunna ha en grönare balkong, men min saknar tak - så dör inte mina växter av solen så drunknar de av regnet... =)
  Borde ha lärt mig vid det här laget, men köper envist lite växter varje år, och hoppas att de ska överleva i alla fall ett litet tag. För det är ju så mysigt med växter!

  SvaraRadera
 5. Hej, så mysigt det verkar. Måste snart komma på besök.
  Själv har jag börjat rota i växthuset, men gav upp pga av värmen igår. haha.
  Har även köpt lite ny perena växter till mina små rabatter. Ha det gott Kram E

  SvaraRadera
 6. Åh, ser härligt ut. Jag älskar också växter, det får mig att må bra att skrufsa i jorden, rensa och få skit under naglarna. :)

  SvaraRadera
 7. vad fint du har det på balkongen!

  SvaraRadera
 8. Njut du av våren! Pyssla kan man göra när mörkret och rusket kommer, fast det kommer nog att klia i fingrarna på dig! Kram från en som hars sommar året runt:-) Nilla.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D