onsdag, april 15, 2009

Tekniktips med kapsyler

Sommaren är på ingången och med den törsten
Många är vi nog som köper en back eller två med svalkande läsk/vatten. Jag har tidigare nämnt att jag är smågalen i att embossa saker. Nå, när jag tog mig en läsk igår så tänkte jag lite på när jag har embossat brads och vad är en kork om inte en väldigt mycket större brad.

Så jag gick in i pysselrummet och började leka. Tog en kapsyl som jag rullade kanterna först i embossingdynan och sist korken. Man får trycka lite extra så att det kommer 'klister' ner i kanterna. Sen la jag ner korken i embosspulvret och tryckte till så pulvret kom överallt. Tog upp den med en pincett och värmde. Det smidiga är att metallen blir så varm så den sympativärmer själv pulvret i dem svårare ställena. Jag använda lägsta värmesettingen och smälte långsamt, tycker det blir mycket jämnare oavsett vad man embossar.


Använde ett skimrande, blått embossingpulver som täckte jättefint. Ytan blev jämn och blank. Såhär kan man tänkas använda kapsylen. Som en läcker mitt i en blomma, lite som en prästkrage. På köpet får man ett 3D-djup. Jag har tagit en tråkig brad som har stor fästyta och med långa spret som jag limmat fast på undersidan av kapsylen för att lättare kunna fästa kapsylen.


Gjorde en knallrosa också, detta pulvret ger ett mer buckligt, skrovligt utseende som kan vara en snygg kontrast mot andra ytor på alstret.
Om man har svårt att komma åt i dem små, buckliga håligheterna så kan man ta glitterlim i passande färg och fylla lite försiktigt med.

Hoppas ni blev lite inspirerade, visa mig gärna om ni använder detta tipset. :) Jag kommer ha ett samlingsinlägg ibland där jag visar upp hur andra använt saker jag tipsar om!

/Tiggy

6 kommentarer:

 1. Men va coolt! =) Snyggt!

  SvaraRadera
 2. Så läckert! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Shit vad läckert!!!! Detta ska jag försöka testa nångång.....Vi dricker i och för sig aldrig drickor med såna korkar.....men jag får väl tigga hos såna som gör det:)
  Tack för tipset!!

  SvaraRadera
 4. Sååååå snyggt! Alltså, jag bara måste införskaffa *nångång in the future* embossingsmaterial - det finns ju så mycket snyggt man göra! Älskar dina blommor - både de med 3Dlack och dessa med kapsylerna - vill ha!! =)

  Håller med dig ang stämpelmotiven vi snackade om... Har iof några (totalt tre tror jag..) av de sorterna, men jag är mer för lite roliga, knasiga stämplar. Även djur - men jag äger inga inom den kategorin. Skulle vilja ha något motiv med katter eftersom ja är tokig i katter. =)

  Ha de bäst!
  Kram / Angelica

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D