fredag, april 24, 2009

Glöm inte Majblomman!

Det slog mig idag
Satt och chattade med en vän när vi kom in på Majblomman. Min vän hade ingen aning om vad den stod för och jag tror inte min vän är ensam om detta! Många tror nog att pengarna går enbart till barnen som säljer eller deras klassresor. Men det är mycket viktigare än så (även om det klart är viktigt). När du köper en Majblomma så bidrar du till att hjälpa dem barnen i vårt land som faktiskt inte har råd med dem saker som många av oss tar för givet. Kanske möjligenheten till glasögon, medicin, en cykel för att kunna ta sig runt. Få åka på läger med dem andra barnen. Sådant som alla barn borde få tillgång till men inte alla har då deras livssituation är ekonomiskt mager.
Majblommans organisation arbetar även för att barnen ska få sin röst hörd och för att förbättra barns förutsättning i vårt land.

Jag tycker det är en fantastisk grej! För barn till barn helt enkelt.
Även barnen som säljer får ut något för Majblommorna då en liten del (10%) av försäljningen går till deras skola, tex för att åka på skolutflykter eller rusta upp lekplatsen etc. Varje barn som säljer får även 10 egna % av förtjänsten till att göra vad dem vill med. Alla vinner på det helt enkelt!
Mer info hittar du på Majblommans hemsida: http://www.majblomman.se/


Så kom igen nu mina vänner, köp en Majblomma eller två!

/Tiggy

2 kommentarer:

 1. Hej, har redan köpt en krans, tänkte köpa mer om jag hittar någon som säljer. Kram E

  SvaraRadera
 2. Klart man ska gynna dem!
  Även om jag, helt ärligt, kan tycka det är störande då man blir överfallen av sexton små majblommeförsäljare utanför ICA (och man dessutom har lite brådis) så har jag full förståelse och skulle aldrig vägra köpa eller vara ful i mun (vilket jag har hört av vissa!) Kommer själv ihåg då man sålde och man ville ju göra sitt bästa såklart!
  Nä, det är bättre att gynna barnen - det är ingen som tar skada av att vara lite snäll för en stund! *ler*

  Och tack för namnet om blomman - jag är verkligen urkass på blommor! Men jädrar vad vacker den är! Nu har den redan slagit ihop sig igen - händer det något mer med den nu?

  Ha de super tjejen!
  Kramar / Angelica

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett litet tassavtryck! :-D